Здравейте, трябва ми примерна длъжностна характеристика за длъжността Директор на ски училище. Ако някой може да ми помогне  ще му бъда много благодарна.
Подай искане за" Удостоверение за броя на наетите лица по трудов договор. " .Кажи че ти трябва да речем за ..строителната камара- дори и да не се занимавате със строителство. Но освен удостоверението поискай преди това да ти направят и поимен списък на работниците . Така ще видиш кой се води на работа към настоящия момент. Ние с колежките редовно си правим накива справки дори и да не ни трябват такива удостоверения за да си откоригираме навреме уведомленията.Защото такива несътвествия се получават заради програмата на НАП и те си го знаят това.А онова забравеното уведомление си го подай така- със старата дата и хич да не ти пука. Не могат да ти направят нищо в НАП.
Разбира се че може. Минималната осигуринелна вноска зависи от  длъжността на която е назначен служителя и от основната икономическа дейност на фирмата.Виж таблицата с класификатора за 2010 г. и раздели на две  минималният осигурителен доход за съответната длъжност . Например : ако става въпрос за търговия на едро , длъжност шофьор, то минималният осигурителен доход за тази длъжност и за тази икономическа дейност на фирмата за 2010 г е 420лв.За трудов договор на 4 часа делим на 2 ,тоест.внасяме в/у 210 лв.
Със сигурност във колона болнични- на 100 %.След изтичане на на 410 ден и подаване на приложение 3 се посочва в колона майчинство.
Просто си подай уведомление сега с реалната дата на напускане.НАП не глобяват за това.Уведомленията са най - вече за Инспекцията по труда. А и има давност. При нас има случаи когато освободени служители с подадени  редовни уведомления  продължаватда се водят на работа и това сме го установявали при изкарване на "Удостоверение за броя на наетите лица по трудов договор"- поименна справка.Тези разминавания се получават от тяхната програма , от това когато уведомлението за напускане не е подадено едно към едно с това за назначаване- т.е.дори и една цифричка да има разлика и назначаването остава да си виси. В НАП го знаят това , така  че не е нужно да се обясняваш защо го подаваш сега. Просто го подай. Наскоро подадох уведомление за назначаване от м 08,2008 г. и нямах проблеми.Въпроса е че за това време за лицето съм подавала правилно обр.1 и съм си внасяла осигуровките.
Имам назначен прокурист на трудов договор в ЕТ.Сега фирмата реши да прекъсне дейност временно. Има ли право прокуриста на обезщетение по чл.222 от КТ.
и може ли да се прекрати трудовият му догор преди да излезне решението от съда, че му се прекратява договора за прокура.